tiistai 14. tammikuuta 2014

Päivän aihe on väkivalta ja kiusaaminen.

Menin tänään parin kaverini kanssa välitunnille. Kun olin kävelemässä sinne vastaani käveli opettaja "taluttaen" samalla yhtä kolmosluokkalaista oppilasta, hänen nimensä vaikka Tommi.  Kun käveltiin välitunti alueelle asti, yksi meidän luokkalainen (eli 6lk) poika kertoi mitä oli tapahtunut...
                   Tommia oli tönäissyt toinen heidän luokkalainen poika (eli 3lk:siis) ja Tommi oli kaatunut sellaisen metalli pylvään kohdalle. Oli saattanut satuttaa itsensä siihen, en tiedä.. Tommi oli jäänyt siihen makaamaan. Ja se toinen poika oli lähtenyt jostain syystä pois. Sen jälkeen oli mennyt siihen kaksi vitosluokkalasita mennyt siihen. En tiedä olivatko menneet yhdessä vai erikseen ja kumpi ensin...Toinen oli potkinut tai omien sanojensa mukaan "työntänyt jalalla" Tommia ja toinen oli potkinut lunta Tommin päälle ja noussut jopa Tommin päälle seisomaan!  Siis vitosluokkalainen kolmosluokkalaisen päälle!! Sitten jossain vaiheessa oli se 6lk poika mennyt kysymään Tommilta että mikä on jne. Mutta ei ollut vastannut. (Kuka nyt vastaisi jos sinuun sattuisi kovasti??).
Mitään tästä en siis itse nähnyt. Paitsi sen kun Tommia talutettiin pois. Muut on siis muilta kuultua.. Kuulin myös siis itse kun toinen nuista 5lk pojista myönsi "potkineensa" Tommia. Paikalle oli saapunut ambulanssi, mutta Tommi ei ollut mennyt siihen kyytiin, vaan isänsä kyydillä mennyt lääkärille. Kuulin myös että Tommilta on saattanut murtua solisluu.  Tätä ei siis ole todistettu... Mutta oliko tässäkään järkeä? Siis laittaa toinen sairaala kuntoon? Ajatelkaa vähän. Jos itse olisin tämän nähnyt olisivat nuo vahingoittajat saaneet varoa! 

Mitä mieltä itse olette väkivallasta ja kiusaamisesta?
Oletko nähnyt ketään kiusattavan/ oletko itse kiusannut ketään?



Miettikää, miten itse käyttäydytte koulussa/töissä jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti